Czym jest i jak działa opieka zdrowotna oparta na wartości – na przykładzie „Pomorskiego modelu zintegrowanej opieki dla chorych na zaawansowaną POChP” UCK w Gdańsku - Damps-Konstańska, Iwona; Bandurska, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2021)
Pomorski model zintegrowanej opieki dla chorych na zaawansowaną POChP Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku jest laureatem międzynarodowego konkursu „Value-Based Health Care Dragons 2021”