Wrobieni w szpitale - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
Czy w Polsce jest za dużo szpitali? Nie przypuszczaliśmy, że temat, którym zajęliśmy się w lipcu 2021 r., stanie się przedmiotem politycznego sporu, a zdefiniowanie liczby potrzebnych szpitali doprowadzi do debaty o funkcjonowaniu polskiego modelu ochrony zdrowia. Kontynuujemy zatem dyskusję – poprosiliśmy Jarosława Kozerę o szczegółową analizę, a dwunastu ekspertów zdrowotnych o komentarze.