Trudno uwierzyć, że jesteśmy sami we wszechświecie. Rozmowa z Aleksandrem Wolszczanem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
– Odkrycie, że nie jesteśmy sami w kosmosie, pozwoli na lepsze zrozumienie, czym jest życie, a to będzie mieć wpływ na medycynę – mówi prof. Aleksander Wolszczan, fizyk i astronom.