Ochrona zdrowia pełna sprzeczności. Rozmowa z prof. dr. hab. n. med. Tomaszem Zdrojewskim z Komitetu Zdrowia Publicznego PAN - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
– W trakcie V Kongresu Wizja Zdrowia – Diagnoza i Przyszłość – Foresight Medyczny oraz XV Hospital & Healthcare Management eksperci udowodnili, że w systemie ochrony zdrowia, jak w żadnym innym obszarze, jest mnóstwo sprzeczności – także sprzeczności interesów różnych uczestników systemu – mówi prof. dr hab. n. med. Tomasz Zdrojewski z Komitetu Zdrowia Publicznego PAN.