Holenderska reforma systemu ochrony zdrowia może przyjąć się w Polsce - Redmerska, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2021)
Zaproszeni eksperci dyskutowali o tym, czy holenderska reforma ochrony zdrowia zapoczątkowana przez Komisję Wisse Dekkera mogłaby być wdrożona w Polsce. Rozmówcy byli zgodni: polski system ochrony zdrowia może się oprzeć na holenderskim odpowiedniku i odnieść sukces, pod warunkiem że nasza wersja reformy będzie klarowna. W panelu dyskusyjnym, którego moderatorem była Agnieszka Sowa-Kofta z Instytutu Pracy i Spraw Socjalnych uczestniczył m.in. Micha van Lin, dyrektor generalny Dutch Task Force Health Care.