Za dużo leczymy w szpitalach - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2021)
Z punktu widzenia diagnostyki i przewidywanej terapii 60 proc. świadczeń o charakterze zachowawczym nie musiałoby się odbywać w szpitalach, szczególnie że tylko 2 proc. z nich jest zakontraktowane w formie jednodniowej – zaczął moderator dyskusji Jarosław Kozera podczas panelu „Za dużo leczymy w szpitalach” w trakcie konferencji Wizja Zdrowia i zapytał, czy teza zawarta w tytule panelu jest prawdziwa.