Całościowa naprawa polskiego systemu ochrony zdrowia na V Kongresie Wizja Zdrowia - Błoński, Mieczysław (Menedżer Zdrowia, 2021)
Wprowadzenie w życie koncepcji kompleksowej naprawy polskiego systemu ochrony zdrowia staje się obecnie sprawą państwową.