Gościnna hala odlotów - Michalak, Agata; Springer, Daria; Cofta, Szczepan (Menedżer Zdrowia, 2021)
Od stycznia do września 2021 r. w punkcie szczepień MTP Szpitala Klinicznego Przemienienia Pańskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu podano 309 tys. dawek szczepionek przeciwko COVID-19. Trudną walkę o uzyskanie zbiorowej odporności Wielkopolan opisują koordynator medyczny oraz koordynator administracji punktu szczepień MTP w Poznaniu.