Samotność zabija - Libura, Maria (Menedżer Zdrowia, 2021)
W starzejących się społeczeństwach grupą szczególnie dotkniętą samotnością są osoby starsze. Śmierć bliskich i przyjaciół „wymazuje” powoli mapę ważnych relacji, a ograniczenia mobilności, utrata słuchu i innych sprawności utrudniają utrzymywanie kontaktów społecznych i nawiązywanie nowych.