Przypadek współwystępowania wrodzonych obustronnych przetok przedusznych oraz obustronnych przetok bocznych szyi u dorosłego pacjenta - Brust, Katarzyna; Wierzbicka, Małgorzata (Postępy w chirurgii głowy i szyi/Advances in Head and Neck Surgery, 2021)
Przetoki przeduszne i boczne szyi są częstą wadą wrodzoną u dzieci. Niezwykle rzadko występują obustronnie. W naszej pracy chcemy przedstawić przypadek 50-letniego pacjenta, u którego od urodzenia stwierdza się obustronne przetoki przeduszne oraz boczne szyi.