Przebyliśmy długą drogę „dojrzewania epidemiologicznego”. Rozmowa ze Szczepanem Coftą - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2021)
Czy można powiedzieć, że udało się sprostać wyzwaniom epidemicznym? – Przebyliśmy długą drogę „dojrzewania epidemiologicznego”. Nigdy nie wiemy, na ile nasze regulacje są optymalne, czy nie można by działać lepiej. Pozostaje to sferą domysłów. Pewne jest jednak, że bezpieczeństwo epidemiologiczne polskich szpitali bardzo się poprawiło – mówi dr hab. n. med. Szczepan Cofta.