Zmęczeni bohaterowie - Seweryn, Michał; Kosikowski, Jakub (Menedżer Zdrowia, 2021)
„Kadry decydują o wszystkim” – miał kiedyś stwierdzić Władimir Iljicz Uljanow, bardziej znany jako Lenin. Ten slogan, którym chętnie posługiwali się również inni komunistyczni przywódcy, cechuje z jednej strony ogromna prostota, a z drugiej głęboka mądrość, bo żadna organizacja ani system nie funkcjonują prawidłowo, gdy szwankuje w nich czynnik ludzki. Nie inaczej jest z publicznym systemem ochrony zdrowia w Polsce, który od wielu lat trapią liczne problemy.