Skończmy wreszcie z tymi reformami - Hupało, Zbigniew (Menedżer Zdrowia, 2022)
Projekt ustawy o modernizacji i poprawie efektywności szpitalnictwa wzbudził spore kontrowersje wśród specjalistów, menedżerów ochrony zdrowia i samorządowców. Zgadzając się w kilku kwestiach co do intencji autorów ustawy – nie da się ukryć, że planowane zmiany mogą przysporzyć systemowi więcej kłopotów niż korzyści. Wskazuje na to wiele szkodliwych pomysłów oraz zły czas, kiedy rządzący chcą wprowadzać reformy.