Co wynika z „Krajowego planu transformacji na lata 2022–2026” - Jędrzejczak, Mariusz (Menedżer Zdrowia, 2022)
W październiku 2021 r. Ministerstwo Zdrowia, w formie obwieszczenia, opublikowało dokument pod tytułem „Krajowy plan transformacji na lata 2022–2026”. Do tej pory propozycje w nim zawarte nie wywołały szczególnie intensywnej dyskusji środowiska ekspertów sektora ochrony zdrowia – a powinny. Dlatego publikujemy analizę autorstwa Mariusza Jędrzejczaka, byłego dyrektora Szpitala Wojewódzkiego w Zgierzu.