Odrzucenie dialogu, siłą narzucone argumenty - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2022)
Pewną porażką człowieczeństwa – odrzuceniem dialogu prowadzącego do sprawiedliwego porozumienia na rzecz siłowego narzucania drugiej stronie określonych decyzji – jest funkcjonowanie systemu publicznej ochrony zdrowia w naszym kraju. Przykładów takich rozwiązań, narzuconych siłą i nieuwzględniających merytorycznych argumentów, jest wiele.