Sprawozdanie z X Międzynarodowego Sympozjum Sekcji Wszczepów Wewnątrzgałkowych i Chirurgii Refrakcyjnej Polskiego Towarzystwa Okulistycznego - Waszczykowska, Arleta; Jurowski, Piotr (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2011)
W dniach 29.09.–01.10.2011 r. odbyło się w Łodzi X Międzynarodowe Sympozjum Sekcji Wszczepów Wewnątrzgałkowych i Chirurgii Refrakcyjnej Polskiego Towarzystwa Okulistycznego. Miejscem obrad były wnętrza hotelu powstałego w zabytkowych murach dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego. O dużym zainteresowaniu tematyką sympozjum świadczy liczba ok. 600 uczestników z kraju i zagranicy.