Cukrzycowe powikłania narządu wzroku – uwarunkowania diagnostyczno-terapeutyczne - Stankiewicz, Andrzej (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
Autor przedstawia aktualne dane epidemiologiczne i powikłania w obrębie narządu wzroku w przebiegu cukrzycy. Szerzej omawia innowacyjne leczenie cukrzycowego obrzęku plamki (DME).