Korygowanie wad refrakcji u pacjentów z chorobą zezową. Część II. Kliniczne zagadnienia refrakcji – korekcja soczewkami okularowymi i kontaktowymi - Tokarz-Sawińska, Ewa (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
W pracy przedstawiono możliwości korekcji wad refrakcji u osób zezujących (z zezem ukrytym i jawnym), wad takich jak nadwzroczność, krótkowzroczność, niezborność, różnowzroczność, bezsoczewkowość, jednostronna pseudofakia, soczewkami okularowymi lub kontaktowymi łącznie z pryzmatami.