List - Omulecki, Wojciech (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2012)
Pan Profesor dr hab. n. med. Andrzej Stankiewicz przestaje pełnić funkcję redaktora naczelnego „Kliniki Ocznej”, którą sprawował przez 11 lat (od 2002 do 2012 r.). W tym czasie wydano 46 zeszytów „Kliniki Ocznej” (w tym dwa suplementy), w których opublikowano 1089 artykułów, w tym 105 w języku angielskim. Ocena parametryczna czasopisma (KBN/MNiSW) wzrosła z 5 punktów w roku 2005 do 6 w roku 2009 i do 9 w roku 2010.