dr Bogusław Kanas (1927-2008) - Sokoła, Lilianna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2009)
Z przykrością zawiadamiamy, że dnia 19.12.2008 roku, w wieku 81, lat odszedł od nas długoletni, zasłużony ordynator Oddziału Okulistyki WSP im. Hagera w Tarnowskich Górach. Straciliśmy bardzo dobrego specjalistę oraz człowieka wielkiego serca.