Kronika nr 6 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2008)
Jeszcze w listopadzie ubiegłego roku otrzymałam informację od profesora R. Gosia na temat sukcesu naukowego w kierowanej przez niego Klinice Okulistyki i Rehabilitacji Wzrokowej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Otóż 25 września 2007 r. nadany został tytuł doktora habilitowanego adiunktowi kliniki, dr. n. med. Piotrowi Jurkowskiemu, na podstawie rozprawy pt. „Ocena czynników stabilizujących wewnątrzgałkowe bariery fizjologiczne w czasie pracy fakoemulsyfikatora w badaniach doświadczalnych na królikach”. Gratuluję nowo mianowanemu docentowi. Ponadto pojawili się w tej klinice nowo obronieni doktorzy nauk medycznych – Michał Nowak oraz Jarosław Kuśmierczyk. Także serdecznie gratuluję