Sprawozdanie z II Konferencji Onkologii Okulistycznej w Krakowie, 23-24 maja 2008 r. - Kobylarz, Joanna; Filemonowicz-Skoczek, Agnieszka (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2008)
W dniach 23 i 24 maja 2008 r. odbyła się w Krakowie II Konferencja Onkologii Okulistycznej zorganizowana jak poprzednio przez dr hab. n. med. Bożenę Romanowską-Dixon i współpracowników z Katedry Okulistyki i Kliniki Okulistyki i Onkologii Okulistycznej Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. W Konferencji wzięli udział zaproszeni wybitni specjaliści w dziedzinie onkologii okulistycznej oraz dziedzin pokrewnych: prof. dr M. H. Foerster z Niemiec, prof. Martine J. Jäger z Holandii, dr Andrzej Kacperek z Wielkiej Brytani oraz profesorowie okulistyki i innych specjalności z Polski: Alina Bakunowicz-Łazarczyk, Walentyna Balwierz (onkolog i hematolog dziecięcy), Mirosława Grałek, Marek Jeżabek (fizyk), Danuta Karczewicz, Dariusz Kęcik, Jarosław Kocięcki, Marta Misiuk-Hojło, Wojciech Omulecki, Krystyna Raczyńska, Wanda Romaniuk, Jacek Składzień (laryngolog), Jerzy Stachura (patomorfolog), Andrzej Stankiewicz, Maria Starzycka, Krystyna Urbańska (biolog), Edward Wylęgała, Jan Zapała (chirurg twarzowo-szczękowy).