Kronika nr 2 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
Rozpocznę od reminiscencji z okresu poprzedzającego wakacje 2005 r., choć sezon ten uznałam za zamknięty już w kronice poprzedniej. Rzecz dotyczy informacji nadesłanych do Redakcji w styczniu, maju i lipcu 2005 r., które do mnie dotarły dopiero we wrześniu. Aby na przyszłość zapobiec takim meandrycznym zakłóceniom w chronologii, raz jeszcze zwracam się do Wszystkich z gorącą prośbą o nadsyłanie materiałów przeznaczonych do zamieszczenia na łamach kroniki bezpośrednio na adres kliniki białostockiej, z adnotacją „Kronika”.