Angelini – niekwestionowany lider - rozmowa z Agnieszką Leszczyńską - Misiurewicz-Gabi, Agata (Menedżer Zdrowia, 2022)
– W neurologii zrobiono duże kroki w stwardnieniu rozsianym, a dzięki dostępowi do nowoczesnych terapii koszty społeczne związane z niezdolnością do pracy i ograniczeniem możliwości pełnienia funkcji zawodowych, rodzinnych i społecznych zostały i dalej będą zdecydowanie obniżane. Teraz czas na padaczkę – mówi w „Menedżerze Zdrowia” Agnieszka Leszczyńska, prezes Angelini Pharma Polska.