Premiujmy dobre wyniki leczenia, a nie potencjał - rozmowa z Tomaszem Prystackim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2022)
– Czas odejść od premiowania potencjału zamiast dobrych wyników medycznych – tylko one są jedynym wspólnym celem płatnika, regulatora, pacjenta i świadczeniodawcy – mówi w „Menedżerze Zdrowia” dr Tomasz Prystacki, prezes zarządu Fresenius Medical Care Polska, przewodniczący Sekcji Nefrologicznej Izby Gospodarczej Medycyny Polska – Nefron.