Czym się kierować, wybierając studia MBA w ochronie zdrowia? - Stelmach, Monika (Menedżer Zdrowia, 2022)
– Uczelnie mają różne standardy nauczania. Słuchacze zwracają przede wszystkim uwagę, czy otrzymany dokument będzie respektowany także poza Polską, ale też na wiele innych aspektów – stwierdził dr n. ekon. Piotr Szynkiewicz, prezes MBA – Prometriq Akademia Zarządzania w Sopocie, podczas VI Kongresu Wizja Zdrowia – Diagnoza i Przyszłość – Foresight Medyczny.