Polityczna igraszka - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2022)
– Politycy nie lubią i nie chcą się zajmować ochroną zdrowia. Traktują ją tylko jako dobry pretekst do walki politycznej. Dlatego nie mają spójnych i trwałych poglądów, nie potrafią dyskutować merytorycznie. Swoje stanowiska dopasowują do doraźnych potrzeb – pisze w „Menedżerze Zdrowia” Krzysztof Bukiel, komentując uchwalenie przepisów zwiększających zakres opłacanych przez NFZ świadczeń.