Znowu podstawowa opieka zdrowotna! - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2022)
– Trzeba również powrócić do naturalnego i praktykowanego w wielu krajach zadania lekarza rodzinnego, jakim jest koordynacja opieki nad pacjentem w całym systemie ochrony zdrowia. Chciałbym, aby decydentom wystarczyło determinacji – pisze w „Menedżerze Zdrowia” Konstanty Radziwiłł.