Sprawozdanie z V Sympozjum Jaskry Polskiego Towarzystwa Okulistycznego - Krzyżanowska, Patrycja (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
Sympozjum Sekcji Jaskry Polskiego Towarzystwa Okulistycznego, które odbyło się w dniach od 20 do 22 kwietnia 2006 r. we Wrocławiu, miało tradycyjnie międzynarodowy charakter, a oficjalnymi językami obrad były polski i angielski. Tym razem odnotowaliśmy rekordową liczbę uczestników z kraju – 1300 zgłoszeń. Ze względu na tak dużą liczbę chętnych wybrano na miejsce obrad halę sportową „Orbita”, którą organizatorzy podjęli się przystosować do celów kongresowych.