Sprawozdanie z I Warsztatów Chirurgii Okulistycznej Sekcji Okulistyki Wojskowej Polskiego Towarzystwa Okulistycznego - Różycki, Radosław (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
W dniach 8–10 czerwca 2006 roku Sekcja Okulistyki Wojskowej Polskiego Towarzystwa okulistycznego zaprosiła okulistów do Juraty na I Warsztaty Chirurgii Okulistycznej. Miejscem obrad był hotel Bryza. Przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego został kmdr por. lek. med. A. Król, ordynator 7. Szpitala Marynarki Wojennej w Gdańsku, a przewodniczącym Komitetu Naukowego – prof. dr hab. n. med. A. Stankiewicz, naczelny specjalista ds. okulistyki Wojska Polskiego. Patronat honorowy nad warsztatami objął Dowódca Marynarki Wojennej, Admirał Floty R. Krzyżelewski.