Kronika nr 3 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
Sekcja Jaskry PTO już po raz piąty święciła triumf podczas V Sympozjum Jaskry, które odbyło się we Wrocławiu w dniach 20–22 kwietnia 2006 r. Organizatorem i gospodarzem spotkania była prof. M.H. Niżankowska, kierownik Kliniki Okulistyki Akademii Medycznej we Wrocławiu. Przyznać trzeba, że zjazd zaplanowany został z ogromnym rozmachem, zjechało się nań ponad 1 200 osób, w tym aż kilkunastu znakomitych ekspertów z zagranicy, o znanych i sławnych nazwiskach. Reprezentowane były takie kraje jak Dania, Islandia, Niemcy, USA, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.