Kronika nr 4 (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2006)
W dniach 9-13 września 2006 r. odbył się w Londynie XXIV Kongres Europejskiego Towarzystwa Chirurgów Zaćmy i Chirurgii Refrakcyjnej (ESCRS). Wzięło w nim udział ponad 5 tysięcy osób oraz 190 wystawców firm. Miejscem obrad było Centrum Konferencyjne ExCel na obrzeżach Londynu, dokąd uczestników dowoziły metro i kolejka DLR w obstawie specjalnie zorganizowanych służb w jaskrawoczerwonych kurteczkach z napisem na plecach „Ask me” i ogromnym logo zjazdu na wysokiej tyczce, a wszystko po to, aby ułatwić życie „kongresowiczom”, też zresztą dobrze oznakowanym jaskrawymi torbami zjazdowymi.