WSPOMNIENIE Lek. med. Krzysztof Maciejewski (1953-2003) - Bieganowski, Lech (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
30 grudnia 2003 r. zmarł nagle znany, ceniony i powszechnie lubiany – nie tylko w środowisku lekarskim – dr Krzysztof Maciejewski, zastępca ordynatora oddziału okulistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Toruniu.