Posiedzenie naukowo-szkoleniowe Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Okulistycznego w Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących we Wrocławiu - Niżankowska, Maria Hanna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
W dniu 25 października br. odbyło się posiedzenie Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Okulistycznego, które zostało zorganizowane w nowym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących we Wrocławiu. Program został przygotowany we współpracy z zatrudnionymi w Ośrodku pedagogami, rehabilitantami wzroku oraz nauczycielami wczesnej interwencji, który byli także autorami wszystkich referatów i prezentacji.