Sprawozdanie z IV Sympozjum Jaskry Polskiego Towarzystwa Okulistycznego - Niżankowska, Maria Hanna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2004)
IV Sympozjum Sekcji Jaskry PTO, które odbyło się w dniach od 15 do 17 kwietnia 2004 r. we Wrocławiu, miało charakter międzynarodowy. Oficjalnymi językami obrad były polski i angielski. Liczba uczestników z kraju przekroczyła liczbę 800. Wzrosła tym razem do około 50 osób liczba gości z krajów sąsiednich, zarówno ze Wschodu – z Litwy (Wilno), Białorusi (Grodno, Mohylew), Ukrainy (Lwów) i Rosji (Moskwa), jak i z Zachodu – przede wszystkim z Niemiec.