Sprawozdanie z VII Forum Okulistyki Dziecięcej - Samochowiec-Donocik, Elżbieta; Filipek, Erita (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2003)
W dniach 20 i 21 września 2002 roku odbyło się VII Forum Okulistyki Dziecięcej zorganizowane w Katowicach przez Katedrę i Klinikę Okulistyki Dziecięcej Śląskiej Akademii Medycznej z inicjatywy zarządu Sekcji Okulistyki Dziecięcej i Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Okulistycznego. W skład Komitetu Organizacyjnego weszli: prof. dr hab. n. med. Bronisława Koraszewska-Matuszewska – przewodnicząca, dr n. med. Elżbieta Samochowiec-Donocik – zastępca, a także lek. Erita Filipek, lek. Lidia Nawrocka, dr n. med. Ewa Pieczara, Witold Gonera – członkowie.