Sprawozdanie z VI Sympozjum Sekcji Ergoftalmologii i IX Sympozjum Sekcji Zapobiegania Ślepocie - Wróblewska, Ewa (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2003)
W dniach 26-28.09.2002 r. II Klinika Okulistyki Akademii Medycznej w Lublinie zorganizowała VI Sympozjum Sekcji Ergoftalmologii i IX Sympozjum Sekcji Zapobiegania Ślepocie. Komitet Naukowy sympozjów stanowili: profesorowie T. Kęcik, M. Prost, A. Stankiewicz, S. Pojda, E. Lenkiewicz, B. Koraszewska-Matuszewska, J. Toczołowski, D. Trusiewicz, D. Karczewicz i dr hab. n. med. M. Gerkowicz.