Sprawozdanie z XXVI Symposium Retinologicum - Gotz-Więckowska, Anna; Rydlewska-Fojut, Małgorzata (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2003)
W dniach od 4 do 6 kwietnia 2003 roku miał miejsce w Poznaniu kolejny, już XXVI Sympozjon Retinologiczny. W dniu otwarcia zjazdu, 4 kwietnia odbyły się w godzinach popołudniowych 2 kursy doskonalące. Temat pierwszego kursu brzmiał: „Ultrasonografia siatkówki i ciała szklistego”, drugiego zaś – „Zwyrodnienie plamki związane z wiekiem. Trudności diagnostyczne i terapeutyczne w schorzeniach plamki”. Wykładowcami byli światowej sławy prof. A. Bird oraz dr Schrader. W kursach uczestniczyło łącznie 520 osób.