Dr n. med. Wojciech Czarnecki (1953-2003) - Semenicki, Krzysztof; Zajkowska, Grażyna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2003)
12 marca 2003 roku zmarł doktor nauk medycznych Wojciech Czarnecki, ordynator Oddziału Okulistyki Wojewódzkiego Szpitala Bródnowskiego w Warszawie. Miał niespełna 50 lat.