Prof. dr hab. n. med. Krystyna Michalina Krzystek-Walka (1924-2002) - Kubatko-Zielińska, Anna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2002)
11 lipca 2002 roku zmarła w Krakowie Profesor dr hab. Krystyna Krzystkowa.