Sprawozdanie z V Sympozjum Stowarzyszenia AMD - Figurska, Małgorzata (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2009)
17 października 2009 r. w Warszawie odbyło się już V Sympozjum Stowarzyszenia AMD – Szybsze skierowanie do retinologa, lepsze wyniki leczenia AMD, w którym wzięło udział 470 osób. Obrady odbywały się zgodnie z tradycją w eleganckiej sali konferencyjnej hotelu Marriott. Ta jubileuszowa konferencja stanowiła pewnego rodzaju podsumowanie działalności naukowej i społecznej Stowarzyszenia AMD działającego od 2004 r.