Sprawozdanie z II Sympozjum Szklistkowo-Siatkówkowego - Nawrocka, Zofia; Nawrocki, Jerzy (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2005)
Komitet organizacyjny w składzie: dr Małgorzata Dzięgielewska, dr n. med. Zofia Nawrocka, dr n. med. Krzysztof Dzięgielewski, dr n. med. Zbigniew Pikulski oraz prof. dr hab. n. med. Jerzy Nawrocki, postawił sobie za zadanie prezentację nowoczesnych kierunków rozwoju współczesnej retinologii oraz przedstawienie prac o charakterze szkoleniowym. Miejscem obrad był Teatr Wielki w Łodzi.