Sprawozdanie ze Zjazdu American Academy of Ophthalmology w Chicago, 15-18.10.2005 r. - Wierzbowska, Joanna (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2005)
W dniach 15-18 października 2005 roku odbyło się coroczne spotkanie Amerykańskiej Akademii Okulistyki (AAO). Tym razem na miejsce Zjazdu wybrano Chicago – nowoczesną metropolię z najwyższym obecnie w USA drapaczem chmur, Sears Tower, i imponującym Art Institute, posiadającym najbogatszą poza Francją kolekcję dzieł impresjonistów i postimpresjonistów. Obrady odbywały się w pięknym McCormick Place, z którego wschodniego skrzydła roztaczał się zapierający dech w piersiach widok na jezioro Michigan i największe na świecie kryte delfinarium.