Sprawozdanie z II Sympozjum Sekcji Okulistyki Wojskowej PTO - Figurska, Małgorzata (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2005)
W dniach 19-21.05.2005 r. w Krakowie odbyło się II Sympozjum Sekcji Okulistyki Wojskowej PTO, w którym wzięło udział 735 osób. Miejscem obrad były przepiękne wnętrza Teatru im. J. Słowackiego. Komitet Naukowy NATO zaakceptował i uhonorował to Sympozjum przez wpisanie go do swojego programu imprez naukowych na rok 2005 i w związku z tym 9 przedstawicieli tej organizacji zjawiło się w Krakowie. Warto przypomnieć, że Sekcję Okulistyki Wojskowej PTO założono w 2001 r. podczas konferencji w Strykowie.