Nasze leki produkujemy lokalnie: na polskim i europejskim rynku (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Leki produkujemy w warszawskiej fabryce, bazując od początku na API z Francji i Węgier, a więc krajów wspólnoty europejskiej. Robimy tak od lat, wierząc, że to dzięki temu zapewniamy wysoką jakość naszych leków – mamy kontrolę nad każdym etapem ich produkcji, ale daje też to większą pewność stabilnego dostępu do terapii dla pacjentów – mówi w „Menedżerze Zdrowia” dyrektor generalna Servier Polska Joanna Drewla.