Nowoczesna edukacja studentów położnictwa w zakresie skriningu zaburzeń nastroju w okresie okołoporodowym - Nowosadko, Maria; Marciniak-Stępak, Patrycja; Wszołek, Katarzyna; Zawiejska, Agnieszka; Baum, Ewa; Matecka, Monika; Dąbrowski, Marek; Pięt, Małgorzata; Piskorz-Szymendera, Małgorzata; Żurawska, Joanna; Wojciechowska, Małgorzata; Nowicki, Michał (Menedżer Zdrowia, 2023)
Okołoporodowe zaburzenia nastroju dotykają coraz większą liczbę kobiet oraz ich rodzin. Aby im skutecznie pomóc, konieczna jest odpowiednia edukacja przyszłych położnych i lekarzy oraz podnoszenie kompetencji pracujących w zawodzie specjalistów.