Algorytmy postępowania w diagnostyce i leczeniu astmy u dzieci – młodzieży i dorosłych – uzupełnienie do STAN3T - Majak, Paweł; Pawliczak, Rafał; Kulus, Marek (Alergologia Polska - Polish Journal of Allergology, 2023)
W poprzednim numerze „Alergologii Polskiej – Polish Journal of Allergology” opublikowano standardy postępowania w astmie STAN3T. Jako ich uzupełnienie przedstawiamy graficzne schematy postępowania przygotowane zgodnie z tymi zaleceniami. Ułatwi to i uprości postępowanie w gabinecie lekarskim zarówno lekarzy rodzinnych, jak i innych specjalistów.