Zdrowie po wyborach – jaką drogę wybiorą Polacy - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2023)
W sprawie wyborów parlamentarnych pewne jest jedno – odbędą się 15 października. Wszystkie inne kwestie pozostają otwarte. Trudno wyrokować, czy zwycięży partia rządząca, czy opozycja. Wyniki sondaży nie są jednoznaczne, część obywateli wciąż nie zdecydowała, na kogo odda głos. Aby pomóc czytelnikom „Menedżera Zdrowia” – i tym, którzy przejmują się opieką zdrowotną w Polsce – spytaliśmy przedstawicieli partii o ich plany dotyczące systemu ochrony zdrowia. Poznając propozycje ugrupowań, będzie można świadomie podjąć decyzję podczas wyborów.