Minister zdrowia z Lewicy będzie odpowiedzialny. Rozmowa z Wojciechem Koniecznym - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Gdybyśmy rządzili, to wreszcie pojawiłby się ktoś, kogo nie ma od 30 lat – czyli minister, który nie przerzuca odpowiedzialności za szpitalnictwo na innych. Byłoby zarządzanie centralne, oddłużylibyśmy lecznice – mówi w „Menedżerze Zdrowia” Wojciech Konieczny, zastępca przewodniczącego senackiej Komisji Zdrowia i wiceprzewodniczący Klubu Parlamentarnego Lewicy. Publikujemy wywiad z cyklu „Zdrowie po wyborach”.