Szpitalne strategie. Jak żyć? - Nowicki, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2023)
2023 r. jest trudny dla dyrektorów szpitali. Każdy z nich musi się zastanowić, czy coś można zrobić, aby podmiot, którym zarządza, skutecznie leczył pacjentów i działał bez problemów, a także zdecydować, jaką strategię przyjąć i jakie działania wdrożyć. Funkcjonowanie z dnia na dzień prowadziłoby bowiem wcześniej czy później do katastrofy. Trwanie i czekanie na cud raczej też nie pomoże, choć ten zawsze może się wydarzyć. Dobrym rozwiązaniem jest jednak coś robić. Pytanie, co.